Matkonsulent tjenester

Som mat konsulent jobber the ODD Consulting med å utvikle matkonsepter og veiledning knyttet til etablering av serveringssteder, utvikling av matkonsepter og menyer. 

Utvikling av nye matkonsepter: 
Har du lyst til å starte opp et nytt matkonsept og har lite kunnskap om serveringsbransjen? Eller du er i full drift, men ønsker en sparringspartner før du tar en beslutning? Vi bidrar med konsulenttjenester både i oppstarten av nye konsepter, samt underveis i driften.
Uavhengig av kompetansen din jobber vi sammen om å finne ut, designe og utvikle et matkonsept som du kan være fornøyd med. 

Tjenester: 

  • Utvikling av matkonsepter og serveringskonsepter 

  • Ønske om å videreutvikle nåværende matkonsepter 

  • Produktutvikling 

  • Menyplanlegging og innkjøpsrutiner 

  • Økonomi (budsjett, kalkyler m.m.) 

  • IK mat rutiner og systemer 

  • Sparringspartner for dine ideer 

MATKURS

Hvorfor ikke kombinere hygge, teambuilding og en god matopplevelse på et matkurs? Vi holder et inspirerende kurs for deg og dine kollegaer, kunder og venner. 

Våre kurs passer til: 

  • sommerfest/ julebord

  • teambuilding/ kundearrangementer 

  • selskaper 

  • vennegjenger 

  • hobbykokker 

  • jubileer/ markeringer 

  • gave til matentusiasten

Ulike typer kurs: 

Bedrift
Ønsker du en annerledes firmafest, firmaarrangement, sommerfest, julebord, kundearrangement eller har dere noe å feire? Kurset vil ende med en god middag laget av deltakerne selv, vi tilpasser kurset til hver enkelt gruppe sånn at det blir skreddersydd til din gruppe. Teambuilding gjennom et kurs vil både glede og begeistre deg og dine kollegaer. Vi kan garantere hyggelig atmosfære, matglede og mye god mat og drikke!

Privat
Ønsker du å samle vennegjengen eller familien? Skal du arrangere en bursdag, utdrikningslag, sommeravslutning eller julebord? Da kan du invitere dine gjester på et matkurs i ditt eget kjøkken, selskapslokale eller arrangere det på TilStede mat og mer i Kristiansand. 

Påmeldingskurs
Ønsker du en kulinarisk opplevelse, samt utvikle dine kokkeferdigheter?
Restauranten TilStede mat og mer og bakeriet the ODD bakery arrangerer av og til egne kurs. Se deres Facebook sider for informasjon om evt. kurs som settes opp. 

Greit å vite

  • Minsteantall er 8 deltakere. Dere kan være færre deltakere, men prisen på kurset vil være det samme. Dersom matkurset skal holdes på TilStede mat og mer i Kristiansand, så er det max plass til 12-16 deltakere alt etter hvilken type kurs man ønsker.. Vi holder gjerne matkurs i deres lokaler, dersom dere har tilgang på eget kjøkken og utstyr. Antall deltakere er da avhengig av deres lokaler. 

  • Arrangementet vil i sin helhet varierer fra 2,5 timer til 4 timer.

  • Vi tilrettelegger for de fleste allergier, dietter, ulike livssyn og ulike aldersgrupper. 

  • Kursene holdes primært på ukedager. Skal kurset holdes på TilStede mat og mer vil det være på mandager, tirsdager og onsdager fra 19:00. Dersom kurset holdes ved andre lokaler, er man mer fleksibel på dag og tidspunkt. 

  • Mat, drikke og alle oppskrifter er inkludert i kursprisen. 

  • Pris varierer ut fra valgt kurs, sted og antall deltakere. Ta kontakt for mer informasjon

Våre kurs: 

Litt å lage mye å spise
Her vil dere selv være med å forberede noen elementer fra måltidet som dere vil få servert etter at man har vært på kjøkkenet. Våre kokker vil hjelpe til med å lage de forskjellige rettene, så vil man kunne sette seg ned og nyte et godt måltid med mye god mat og drikke sammen med sine kollegaer og venner.

Smaken av Hav
Lær å tilberede fisk sammen med våre kokker. Du vil lære om hvordan våre kokker fileterer fisk. Vi tar for oss noen gode sauser og hvordan vi varmebehandler fisken så du slipper å spise tørr og kjedelig fisk resten av livet! Vi servere alt vi har laget sammen som et familiemåltid med noe godt og drikke i glasset. Vi avslutter selvfølgelig med noe søtt! 

Smaken av Jord
Lær å tilberede plantebasert mat sammen med våre kokker. Du vil lære om hvordan våre kokker gjør grønnsaker til et festmåltid. Du kommer til å lære litt om gode proteinkilder, godt fett og karbohydrater så man kan sette sammen et fullverdig måltid. Vi tar for oss noen gode sauser og hvordan man kan spise mer plantebasert! Vi servere alt vi har laget sammen som et familiemåltid med noe godt og drikke i glasset. Vi avslutter selvfølgelig med noe søtt! 

Pizza
Våre bakere lærer deg hvordan du kan lage den perfekte pizzabunnen med de riktige teknikkene og råvarene. Vi vil lage forskjellige sauser og tilbehør. Det vil bli laget Pizza med rød og hvit saus som man vil få smake på, så vil man lage sin egen Pizza! Maten spises underveis i kurset og alle spiser det de selv har laget.

Bakekurs
Det blir en utfyllende demonstrasjon der vi viser hvordan man lager surdeigsbrød og går gjennom ulike sorter korn og deres egenskaper, man vil få oppskrifter på både landbrød, foccacia, frøbrød og rundstykker. Vi spiser og smaker underveis med forskjellige spekemat og tilbehør og noe godt i glasset. Så vil alle få med seg litt forskjellig brød hjem etter kurset.

Saus og krafter til selskap og fest
En god saus og kraft er noe av det viktigste i et måltid, det er den som løfter retten og råvarene til nye høyder! Våre kokker lærer deg å lage de perfekte sausene med kraft som gjerne serveres ved spesielle anledninger eller til hverdags. Dette er sauser og krafter du kan bruke resten av livet!  Lykkes du med disse, vil du stå høyt i kurs hos dine gjester eller familie i mange år fremover. Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene og kraftene. Disse blir servert med passende råvarer og servert til et godt måltid med noe godt og drikke i glasset.

Rent-a-Chef/ Baker

Lei en kokk/ baker og få en unik restaurant/ bakeri opplevelse i din egen spisestue. Gjør hjemmet ditt til en restaurant/ bakeri med din egen private kokk/ baker. Velg meny og la kokken/ bakeren ta vare på deg og dine gjester. 

Kokken/ bakeren kommer hjem til deg noen timer i forveien for å forberede maten og gjøre i stand alt for mat/ bakeri serveringen. Dere vil også lære litt om maten/ baksten som serveres gjennom måltidet mens kokken/ bakeren lager maten/ baksten og forklarer hva dere får servert. 

Dette passer til et vennelag, vennefest, familiemiddag, bachelor fest m.m.

Foreløpig leverer vi tjenester kun i Kristiansand og omegn, men annet kan avtales.

OM OSS

ØRJAN TOREID ERIKSEN

Tidligere landslag baker. Ørjan brenner for ren bakst med naturlige smaker.  Han er lidenskapelig opptatt av å skape liv av korn og vann, og la kornets naturlige smaker komme frem, han jobber i dag kun med Norsk korn og ønsker hele tiden å fremme bakerfaget. Han tilbyr tjenester som matkonsulent, kursholder og rent-a-baker.

BENJAMIN TURAN DOGAN

I tillegg til å være eier av TilStede mat og mer, TilStede mat og mer produksjon er han også medeier i the ODD bakery og Bellies i Stavanger. Benjamin brenner for ren mat laget fra bunnen av med fokus på bærekraftige, grønne og økologiske råvarer og har en lang fartstid fra restaurant- og hotellbransjen. Benjamin har gjort alt fra å jobbe som kokk på noen av Norges beste restauranter til å jobbe i Paris og London til å være kjøkkensjef ved ærverdige Hotel Bristol og drevet og startet flere egne konsepter siden 2012. Han tilbyr tjenester som matkonsulent, kursholder og rent-a-chef.

Kontakt oss